KLIK MASSA

KLIK MASSA PANASFM | Created By PANASFM crew

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

MemBARA-BARA

Selamat Datang!

wwww


RADIO PANASFM

Thumbnail Recent Post

Intense Debate Comments

Klik Massa Dulu Kini Dan Selamanya

  • pemandangan 1
  • pemandangan 2
  • pemandangan 3

SUKE PANASFM?

Blog ini semata-mata copy paste Dari mana-mana akhbar online atau tidak ,termasuk,blog,web portal.dan lain -lain tujuan untuk rujukkan masa akan datang

This blog simply copy and paste from any newspaper online or not, including, blogs, web portal.dan other purposes for the future reference

u r MY ButterFly

My butterfly, You know how I make you fly, Everytime you pass me by, Never fail to make me smile...

B'coz OF u

If u are Alone,i'll Be Ur Shadow... If u want 2 cry,i'll Be ur shoulder.. If u Need 2 Be Happy,i'll Be ur smile.. But anytime u Need a frewn..i'll Just Be Me..

Do Not Leave Me.

I can not forget the tone of your voice I reached needed love...

I'm Not perfect

Terimalah aku Seperti apa adanya Aku hanya insan biasa Ku pun tak sempurna...

BestFrewn 4ever

Yeah We're Tight and Yeah We Fight But Through All Of It,There's one thing that will Never Change We'll Be FrienDs Forever...

Bantah empat hari seminggu

Bantah empat hari seminggu

Oleh Shuhada Mansor
darmansor@hmetro.com.my
PROTES...sebahagian peniaga yang berkumpul di hadapan pejabat Ahli Parlimen Wangsa Maju.
KUALA LUMPUR: Krisis yang melanda peniaga bazar larut malam Danau Kota, di sini, berlarutan apabila lebih 600 peniaga berkumpul membantah tindakan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang mengehadkan operasi bazar itu daripada enam kepada empat hari seminggu.
Demonstrasi di hadapan pejabat Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong, kelmarin itu bertujuan melahirkan rasa tidak puas hati selain membincangkan isu terbabit memandangkan Ahli Parlimen berkenaan didakwa individu yang meminta tempoh operasi bazar dipendekkan.

Dalam perbincangan singkat diwakili pembantu khas ahli parlimen itu, Yaacob Ahmad berkata, tindakan Ahli Parlimen meminta tempoh operasi dipendekkan kerana mengambil kira aduan penduduk sekitar yang mendakwa menghadapi pelbagai masalah seperti bunyi bising, peningkatan gejala sosial dan sampah.
“Saya yakin Ahli Parlimen memandang serius perkara ini dan berusaha mencari jalan penyelesaian terbaik melalui perbincangan lebih terperinci dengan beberapa pihak berkaitan selain tidak mengetepikan nasib peniaga,” katanya.

Pada masa sama, Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (Ikhlas), Mohd Ridzuan Abdullah berkata demonstrasi terbabit diadakan bagi melahirkan rasa ketidakpuasan hati peniaga terhadap keputusan berkenaan dengan tindakan itu mengakibatkan mereka kerugian besar.

“Jika ditolak cuti khas pada Khamis, peniaga hanya dibenarkan berniaga empat hari iaitu Rabu, Jumaat, Sabtu dan Ahad berbanding enam hari sebelum ini. Ia sekali gus menyebabkan peniaga menanggung kerugian RM300 hingga RM800 bagi tempoh dua hari operasi bazar ditutup,” katanya.

Sementara itu, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berkata, kementerian tidak akan berganjak dari keputusan untuk hanya membenarkan bazar itu beroperasi empat hari seminggu.

Katanya, keputusan yang dibuat itu selepas mengambil kira rungutan penduduk di kawasan itu dan berharap peniaga bazar berkenaan menerimanya dengan hati terbuka.
“Persetujuan sudah dicapai dalam perbincangan DBKL dengan Persatuan Penjaja dan saya rasa tidak timbul lagi isu itu kerana dengan mengehadkan operasi bazar itu akan menguntungkan kedua-dua pihak iaitu penduduk serta peniaga.

“Kementerian akan memberi kebenaran kepada semua penjaja untuk berniaga pada hari pasar malam (Khamis) dan mereka perlu berbincang kembali untuk menyusun lot perniagaan mereka,” katanya.

Disini

No comments:

Post a Comment

Pengendali Klikmassa.blogspot.com tidak akan sesekali bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang ditulis oleh pengujung laman sosial ini. Ia adalah pandangan dan pendapat peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian pengadali klikmassa.blogspot.com