KLIK MASSA

KLIK MASSA PANASFM | Created By PANASFM crew

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

MemBARA-BARA

Selamat Datang!

wwww


RADIO PANASFM

Thumbnail Recent Post

Intense Debate Comments

Klik Massa Dulu Kini Dan Selamanya

  • pemandangan 1
  • pemandangan 2
  • pemandangan 3

SUKE PANASFM?

Blog ini semata-mata copy paste Dari mana-mana akhbar online atau tidak ,termasuk,blog,web portal.dan lain -lain tujuan untuk rujukkan masa akan datang

This blog simply copy and paste from any newspaper online or not, including, blogs, web portal.dan other purposes for the future reference

u r MY ButterFly

My butterfly, You know how I make you fly, Everytime you pass me by, Never fail to make me smile...

B'coz OF u

If u are Alone,i'll Be Ur Shadow... If u want 2 cry,i'll Be ur shoulder.. If u Need 2 Be Happy,i'll Be ur smile.. But anytime u Need a frewn..i'll Just Be Me..

Do Not Leave Me.

I can not forget the tone of your voice I reached needed love...

I'm Not perfect

Terimalah aku Seperti apa adanya Aku hanya insan biasa Ku pun tak sempurna...

BestFrewn 4ever

Yeah We're Tight and Yeah We Fight But Through All Of It,There's one thing that will Never Change We'll Be FrienDs Forever...

JHEAT kesan usaha aktif murtadkan umat Islam bermasalah

JHEAT kesan usaha aktif murtadkan umat Islam bermasalah

KUALA TERENGGANU 27 Dis. - Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) mengesan gerakan pihak tertentu yang kini aktif dalam misi memurtadkan umat Islam negeri ini termasuk dalam kalangan orang kurang upaya (OKU).
Selain golongan itu dijadikan sasaran, gerakan itu turut menyusup ke hospital-hospital untuk memperdaya pesakit yang sebatang kara selain mat rempit dan golongan tidak berkemampuan.
Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terengganu, Mohd. Rozali Saleh ketika mendedahkan perkara itu berkata, beliau sangat bimbang dengan gejala itu dan tindakan sewajarnya akan diambil bagi membendungnya daripada menjadi bertambah serius.
Beliau menjelaskan, kumpulan berkenaan dikesan mendekati orang Melayu yang bermasalah atau terpinggir daripada masyarakat termasuk orang pekak, pesakit, mat rempit, penagih dadah serta orang kurang siuman.
"Mereka mendekati orang pekak sambil memberi mangsa hadiah dan lambang agama mereka yang kemudiannya disimpan di dalam poket. Ada juga yang sanggup lekat tatu di badan mereka.
"Semua ini boleh menyebabkan mereka (umat Islam) lari akidah sekali gus terkeluar daripada agama Islam. Kita risau kerana kumpulan itu sangat aktif dengan menjadikan OKU khususnya yang pekak sebagai sasaran," katanya.
Beliau menyatakan demikian kepada pemberita selepas menyempurnakan majlis penutupan Kursus Pengenalan Bahasa Isyarat Kepada Penjawat Awam Siri 1/2011 di sini hari ini yang bermula semalam.
Program julung kali itu yang dianjurkan JHEAT dengan kerjasama pelbagai agensi dan badan bukan kerajaan termasuk Persatuan Kebajikan Pekak Terengganu disertai seramai 130 orang peserta.
Mohd. Rozali berkata, gerakan tersebut turut menjadikan golongan belia melepak sebagai sasaran untuk dimurtadkan.
Beliau mengakui pada masa ini pihaknya menerima beberapa aduan mengenai kewujudan gejala tersebut di Terengganu yang dikesan bergerak dalam kumpulan kecil sambil menunggang basikal.
Jelas beliau, ada pengakuan daripada mangsa bahawa mereka terpaksa menerima habuan berupa wang tunai daripada gerakan terbabit setelah mengalami kesempitan hidup sebelum keluar Islam.
"Malah kita juga menerima maklumat daripada jururawat dan doktor di hospital yang musykil dengan tindakan pihak terbabit yang mendapatkan maklumat peribadi pesakit secara terperinci," ujarnya.
TAJUK-TAJUK BERITA LAIN:

No comments:

Post a Comment

Pengendali Klikmassa.blogspot.com tidak akan sesekali bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang ditulis oleh pengujung laman sosial ini. Ia adalah pandangan dan pendapat peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian pengadali klikmassa.blogspot.com